DSC_2298

Brimi sæter

Bare enda et WordPress-nettsted

Neste

Sæterost

Råvara er viktig for å lage gode mjølkeprodukt. På Brimi sæter brukar vi berre rå (upasteurisert) mjølk. Kyrne våre er på fjellbeite om dagen, i inngjerda kve om natta og har tilgang på friskt fjellvatn heile døgnet. Vi ystar ikkje av mjølk som er meir enn 12 timar gamal. Du kan lese om ysteriet vårt her.

Sæterost
Gullmedaljevinnar i 2013. Mjølk frå gamle kuraser på fjellbeite.

Kjellarmodna og beskytta av hulder og tussfolk.
Fås kjøpt heil og i bitar.

Sæterparmesan
Parmesan laga av sæterost som har vore lagra i 3 år
DSC_2255

DSC_2285
Nykjylost

Nellikspikra i takt med klangen
frå bjøllekua på veg til fjellbeite

Pultost
Solnedgang. Peiskos
og magisk stemning.

Kjuke
Soloppgang. Kaffe på dørhella. Fred og
ro i sjela.

Blå september
Smakfull og mektig. Som feleslåtten med same namn,
laga av spelmann og bestefar Hans W. Brimi.

Frå gjesteboka

  • Det var et lite eventyr å få sove her i briskene på låven. Og "Skråppå tå"-menyen var helt nydelig. Et supert sted for barn. Nå er det i hvert fall to bybarn mindre, som tror at melken kommer fra kartongene. Takk for oss!

    Familie, Oslo
  • Her finner vi ro – med dyrene, stillheten, vakker natur og et vertskap som er gjestfrie og tar imot oss med varme og lun humor. Etter utmerket overnatting på låven og en lang og god frokost ute i nydelig sommervær, er vi klare til å reise hjem.

    Anne og Per, Trøndelag
  • Fantastisk matopplevelse! Har spist oss «stinne» på fantastisk god mat! «Skråppå tå» var imponerende. Vi ønsker dere alle lykke til videre med dette flotte stedet! Dette skal anbefales, og vi kommer tilbake!

    Marit, Bergen